A Nightmare On Elm Street





Vilken verkar bäst? ;)


Freddy Krueger

Jag har någon slags hatkärlek till Freddt Krueger i filmerna A nightmare on elm street. Denna man i svart röd randiga tröja och hatt skrämmer verkligen vetet ur mig. Även att filmerna är jätte gamla och inte läskiga i sig, så skrämmer verkligen Freddy mig av någon konstig anledning. Den sjude maj kommer det en ny veriation av den första filmen. Jag måste se den... Men kommer jag att våga det? ;)


Men visst är han läskig? ;)


Bilder ifrån Berlin











Hemma igen

Hejsan!

Nu har jag kommit hem från Berlin. Eller rättare sagt igår vid 16 00. Eftersom det är vulkanutbrott på Island fick vi inte åka flygplan. Istället fick vi åka buss hem, i cirka 19timmar?!?! Väldigt jobbigt. Men vi kom i alla fall hem tillslut. Det var faktiskt mycket roligt i Berlin. Jag hade gärna stannat kvar några dagar till. Just nu orkar jag inte lägga ladda upp några bilder. Så de kommer senare någon gång.

Idag har jag jobbat. Det var ganska roligt eftersom det kom ganska många kunder. Imorgon är det skola igen efter två veckor, känns lite konstigt. Tur att jag börja klockan 14.25 ;)



Berlin

Hejsan!

Här kommer ett liten vykort fran berlin. Vi har jätte fint väder ute med stralande sol. Idag ska vi pa studiebesök till vattenfall. Igar gick vi pa en rundtur i Berlin. Vi titta pa berlinmuren och andra sevärdigheter. Det var über kul men jobbigt för fötterna. Men det var det värt.

Jag maste bara säga att hostelrummen är väldigt fina och frächa. Över förväntande helt klart. Kommer att visa lite bilder sen när jag kommer hem :) 

Det var allt för idag. Hörs senare.


.

Nu har jag packat klart. Linn kommer och hämtar mig om ungefär fyra timmar. Så frågan är: sova eller inte sova? Just nu kollar jag på 50 first dates och det är en av mina favorit filmer. Aja hörs sen, vi får se hur uppdateringen blir i Berlin. Annars blir det ett inlägg på Lördag.

Berlin

Imorgon bär det av till Berlin med Thoren Business School och kommer hem igen på fredag kväll/natt. Så nu blir det till att packa. Hörs senare!



Berlin by night!


10/4-10

Hejsan, trött tjej här!

Idag har jag skrivit högskoleprovet som tog ungefär 7 timmar. Så just nu känner jag mig väldigt trött. Eller som Patrik skulle sagt, sliten. Inte gick provet något bra heller, så känner mig lite deppig just nu. Men jag får väl skriva en gång till i höst och hoppas att det går bättre då :)

Så just nu sitter jag här i soffan och tittar på millenium på svt och tröstäter ;) Måste i alla fall säga att serien är mycket bättre än filmerna. Fast böckerna är helt klart bäst! 





.

Grattis på födelsedagen Mamma och Patrik!




Moms

Idag hade jag tänkt att skriva lite om moms.

Moms är en statlig skatt som tas ut vid försäljning av varor och tjänster. Momsen ska betalas av konsumenter, företag, föreningar och av statlignoch kommunala förvaltningar. Momsen är varken en kostnad eller intäkt för ett företag, bara pengar som ska redovisas till skatteverket. Köparen betalar alltså ett högre pris för en vara eller tjänst, än om inte momsen hade funnits.

Momsen som företaget får in från sina kunder ska redovisas till Skatteverket varje månad. Men företaget får också räkna bort den moms som de har betalt för sina inköp. Sedan betalar företaget mellanskillnaden till Skatteverket eller får tillbaka pengar. 






Thailand bilder

Hej bloggen!

Jag ligger här i min säng och tittar på gamla Thailandsbilder. Just nu är det exakt ett års sen jag var där. Så känner mig lite deppig och längtar tillbaks. Skulle nästan kunna göra vad som helst för att få åka dit igen. Istället får jag drömma mig bort med lite bilder:






Vänner

Jag måste bara säga att tv-seien Vänner är bäst! Sitter här i men ensamhet och skrattar för mig själv för att det är så roligt. Man undrar ju varför serien var tvungen att läggas ner? :( haha, nej nu ska jag forsätta titta! :D






Priset

Något som kan vara svårt i en affärsverksamhet är att sätta rätt försäljningspris. Att satsa på ett så lågt pris som möjligt behöver inte alltid vara det bästa. Vissa produkter behöver ett högt pris för att bli accepterad som kvalitetsvaror.

Det finns flera faktorer som påverkar priset på en vara eller tjänst. En av dem är kunderna, eftersom kunden måste vara villiga att köpa produkten för det tilldelade priset. Är priset för högt kan kunden avstå från att köpa, köpa från en konkurrent eller köpa en helt annan produkt som uppfyller behovet. 

Den andra påverkan är konkurrenterna. Priset får inte överstiga konkurrenternas pris för en liknade produkt. I så fall kommer kunderna köpa av konkurrenten.

Tillsist har kostnaderna påverkan på priset. Försäljningspriserna måste täcka produktens kostnader.


Affärsplan

Någon gång i februari skrev jag om vad en affärplan är. Men nu hade jag tänkt att skriva lite mer.

En affärsplan är en sammanfattning av vad ditt företag konkret ska göra under de närmaste 3-5 åren för att förverkliga sin affärsidé. I planen ska det b la framgå vilka investeringar i produkter, marknadsföring och personal som fodras för att nå företagets mål. Men även vilka ekonomiska resultat som krävs!

Den första affärsplanen bör man upprätta i samband när företaget bildas. Den är nämligen ett bra hjälpmedel om du tänker låna pengar och liknade. 

En affärsplan ska innehålla:

* Företagets affärsidé
*Branschen och marknadens inrikning och storlek
*Produktens egenskaper och konkurrensfördelar
*Säljorganisation
*Prissättning
*Ägarens och personalens kunskaper och erfarenheter
*Marknadsföring och konkurrensmedel
*Lokaler, utrustning, leverantörer och arbetskraft
*Resultatberäkning och kapitalbehov
*Starka och svaga sidor
*Framtidsbedömning













Du kan läsa mer om vad som måste finnas med i en affärsplan HÄR.



6/4-10

God morgon!

Nu har jag vaknat och har sovit riktigt gott inatt. Gick väldigt lätt att gå upp imorse faktiskt. Sen när jag gick hem ifrån Patrik märkte jag att solen är tillbaka. Riktigt skönt. Hoppas att det inte kommer börja snöa något mer än på ett tag. Jag tycker det kan vänta minst till december innan det får snöa igen. Eller vad tycker ni?

Förresten i förrgår såg jag årets första vårtecken, några blommor har kommit upp. Så snart är nog våren här på riktigt!! :D





Nu ska jag gå och äta frukost.
Ha en bra dag. Kram!


Helgen

Min helg har varit fullbokad, med mycket påskgodis och andra skojigheter. I fredags gick jag och Linn på bio, Flickan från ovan. Den var faktiskt riktigt bra. Sen när vi åkte hem blev vi stoppade två gånger av polisen och Linn fick ta alkoholtest. Mycket roligt ;).Lördagen spenderades hemma hos min farmor där vi åt påskmat, väldigt trevligt.

Igår var jag hemma hos min mormor och morfar. Där åt vi också massa påskmat och annat gott. Vi spelade även lite spel och hade det allmänt trevligt. Så såg min helg ut. 
 

Flickan från ovan


Hanna tipsar

Draknästet är ett väldigt intressant och lärorik program. Så om du är intresserad av egenföretagande tycker jag att du borde titta. Jag brukar kolla på varje avsnitt för att få lite idéer till bloggen ;)



http://svtplay.se/t/108765/draknastet


Patent

Nu är jag klar med städningen och har pluggat lite.

Så nu hade jag tänkt att berätta lite om patent. Om du kommer på en egen uppfinning, betyder det inte att den skyddas automatiskt mot att andra använder lösningen i sina egna uppfinningar. Du som uppfinnare kan dock ansöka om att få patent regesterat hos Patent- och registreringsverket. Om ansökan blir godkänd betyder det att uppfinningen är skyddad från att andra ska avända den i 20 år. För att en patentansökan ska kunna godkännas måste uppfinningen var en teknisk uppfinning som ska användas industriellt. Den får inte vara ett konstverk eller en vetenskaplig upptäckt. Uppfinningen måste även vara en absolut nyhet, alltså får inte uppfinningen vara känd någonstans i världen.






Påsklov!

God morgon, eller man kanske ska säga god förmiddag. Idag är det den andra april och första dagen på påsklovet, riktigt skönt. Efter lovet bär det av till Berlin med skolan, så nu måste jag arbeta väldigt mycket med mitt projektarbete för att hinna bli klar. Så bered er på mycket bra uppdatering nu ;)

Dagens planer är att plugga och städa lite på mitt rum. Det kanske inte de roligast sysslorna som finns, men måste göras.  

Hörs senare 
Hanna  


RSS 2.0